Varázslatos keleti konyha
Ma már hazánkban is számtalan indiai boltot találhatunk, ahol könnyedén beszerezhetők a szükséges fűszerkeverékek és alapanyagok. Az indiai konyha egyik jellegzetessége, hogy leginkább a vegetáriánus étrendet követi, ennek ellenére számtalan étel variációt találhatunk.
Indiai salátaöntet
Hozzávalók:
· 2 dl tejföl
· 5 evőkanál olívaolaj
· 1 kiskanál őrölt mustármag
· 1/4 kiskanál őrölt feketebors
· 3 kiskanál citromlé
· 3 kiskanál porcukor
· 1/2 kiskanál só
A hozzávalókat alaposan keverjük el. Hűtőszekrényben tálaljuk. Használhatjuk öntetként salátákhoz, párolt zöldségekhez, natúr húsokhoz.
Zöldségsaláta
Hozzávalók:
· 10 dkg zöldbab
· 10 dkg sárgarépa
· 10 dkg zöldborsó
· 20 dkg burgonya
· 1 kisebb cékla
· 1 dl tejföl
· 2 dl salátaöntet
· 1 fej saláta
· só
· bors
· cukor
A céklát főzzük puhára sós vízben, majd hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A többi zöldséget daraboljuk kockákra, tisztítsuk meg, majd főzzük meg sós vízben. A zöldségeket keverjük össze sóval, borssal, tejföllel és a salátaöntettel, s adjuk hozzá a cukrot.
Halava (édesség)
Hozzávalók:
· 4 dl búzadara
· 20 dkg tea vaj
· 4 dl cukor
· 16 dl víz
A megolvasztott vajban pirítsuk meg a búzadarát, közben a vízzel kevert cukorból készítsünk szirupot. Amikor a búzadarát megpirítottuk, öntsük rá a darára. Keverjük el alaposan, majd lefedve hagyjuk állni negyed órát.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: