Varázslatos keleti konyha
Ma már hazánkban is számtalan indiai boltot találhatunk, ahol könnyedén beszerezhetők a szükséges fűszerkeverékek és alapanyagok. Az indiai konyha egyik jellegzetessége, hogy leginkább a vegetáriánus étrendet követi, ennek ellenére számtalan étel variációt találhatunk.
Indiai salátaöntet
Hozzávalók:
· 2 dl tejföl
· 5 evőkanál olívaolaj
· 1 kiskanál őrölt mustármag
· 1/4 kiskanál őrölt feketebors
· 3 kiskanál citromlé
· 3 kiskanál porcukor
· 1/2 kiskanál só
A hozzávalókat alaposan keverjük el. Hűtőszekrényben tálaljuk. Használhatjuk öntetként salátákhoz, párolt zöldségekhez, natúr húsokhoz.
Zöldségsaláta
Hozzávalók:
· 10 dkg zöldbab
· 10 dkg sárgarépa
· 10 dkg zöldborsó
· 20 dkg burgonya
· 1 kisebb cékla
· 1 dl tejföl
· 2 dl salátaöntet
· 1 fej saláta
· só
· bors
· cukor
A céklát főzzük puhára sós vízben, majd hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A többi zöldséget daraboljuk kockákra, tisztítsuk meg, majd főzzük meg sós vízben. A zöldségeket keverjük össze sóval, borssal, tejföllel és a salátaöntettel, s adjuk hozzá a cukrot.
Halava (édesség)
Hozzávalók:
· 4 dl búzadara
· 20 dkg tea vaj
· 4 dl cukor
· 16 dl víz
A megolvasztott vajban pirítsuk meg a búzadarát, közben a vízzel kevert cukorból készítsünk szirupot. Amikor a búzadarát megpirítottuk, öntsük rá a darára. Keverjük el alaposan, majd lefedve hagyjuk állni negyed órát.
Közösségi hozzászólások: