Spárgás lepény sült csirkével
Hozzávalók:
1 doboz natúr szójajoghurt
1 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg spárga
1 csomag fekete erdő sonka (nem használtam el az egészet)
1/4 piros kaliforniai paprika
lepény:
25 dkg liszt (fele finom liszt, fele teljes kiőrlésű)
1,5 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1 nagy csipet cukor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyaszirom
1 késhegynyi aszkorbinsav
hús:
- fejenként 1 nagy szelet csirkemell
- só
- kevés olaj
A lepényhez a lisztet kimértem, mikrosütőben meglangyosítottam. Az élesztőt, a cukrot elkevertem a langyos vízben. Amikor az élesztő megkelt a többi hozzávalóval együtt beletettem a lisztbe és összegyúrtam. Langyos helyen fél órát kelesztettem.
Közben a spárgát megmostam, majd a szárának az alsó fás részét letörtem. A sonkákat hosszában kettévágtam és 1 spárgára, 1 fél sonkát rátekertem. A joghurtba belereszeltem a fokhagymát és jól összekevertem. A paprikát kis kockákra vágtam.
Miután a tészta megkelt, még egyszer átgyúrtam, majd lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtottam úgy, hogy minden oldalán legalább 1 cm-es pereme legyen.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, beletettem a tésztát, megkentem a joghurttal, egymás mellé tettem a sonkába tekert spárgát, végül megszórtam a paprikával.
200 fokos sütőben, 25 percig sütöttem.
A húst felszeleteltem, megsóztam, és kevés olajon bordás serpenyőben kisütöttem.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Közösségi hozzászólások: