Sajtos-köménymagos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 margarin
1 kiskanál só
2 dl tejföl
2 tojás
5 dkg élesztő, 1 dl langyos tejben felfuttatva
30 dkg reszelt kemény sajt a tésztába + 20 dkg a szóráshoz
köménymag
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, tejföllel lazítjuk. Kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, négy oldalról összehajtjuk, ismét kinyújtjuk, hajtjuk, ezt legalább háromszor ismételjük.
Végül 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk és a tepsiben még kelesztjük negyed órát. Utána egész tojással lekenjük, a köményt és a reszelt sajtot rászórjuk, tűpróbáig sütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: