Sajtos párizsis gombóc
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez.
Töltelékhez:
- 30 dkg párizsi
- 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A krumplit megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtjük. Ekkor a liszttel és 1 tojás sárgájával összegyúrjuk, majd kisodorjuk, és kocka formákra vágjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy alulra párizsit kockázunk, rá egy kevés sajt , majd megint párizsikocka , és végül gombóccá formáljuk.
A felvert tojásfehérjében megforgatjuk a gombócokat , majd a zsemlemorzsában is. Ezután bő forró olajban sütjük.
Salátát kínálhatunk hozzá.
Javaslatom:
1 fej salátát megmosunk lecsepegtetünk, majd a leveleket kisebb darabokra tépjük.
1 dl tejfölt kevés majonézzel, 1 kanál porcukorral, 1 kávéskanál ételízesítővel elkeverünk, hozzáadunk apróra vágott snidlinget, majd a salátát is lazán beleforgatjuk.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: