Sajtos kosárkák
Hozzávalók kb. 12-13 darabhoz:
15 dkg Grana Padano reszelve
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg kéksajt reszelve (nekem most Dor Blue)
10 dkg ricotta jellegű túró (véletlenül kaptam olaszt kimérve a piacon)
Elkészítés:
A Granát sűtőpapírral bélelt tepsire szórjuk, kb. 8 centis köröket formálva. 180 fokon pár perc alatt csipkésre olvasztjuk, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit meghülni, de nem megszilárdulni. Ekkor lapos eszközzel alányúlunk, és még képlékeny állapotában ráborítjuk egy formára, hogy annak az alakját felvéve elkészüljenek a sajtos alapok. Sajnos nekem egyetlen olyan poharam van, ami erre alkalmas, azzal elég hajszás tizenvalahány kosárkát elkészíteni, úgyhogy befogtam a cakkos szélű sütikiszúróimat, de azok nem az igaziak. Azazhogy igaziak lennének azok, csak akkor nagyobb körben kellett volna a reszelt sajtot elteríteni. Amikor a kosárkák kihültek, leszedtem a formákról őket, és kicsit bekerültek hűsölni a fridzsiderbe. Közben elkészült a belevaló: a krémsajtot összekevertem a ricottával és a roqueforttal, nem is kellett bele más ízesítés. Két kiskanál segítségével lapos gombócokat formáltam a masszából, mindegyik kosárkába tettem belőle, majd bazsalikom levélkékkel díszítettem.
Forrás: fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: