Sörkorcsolyák
Hozzávalók: 2,5 dl víz, só, 75 gr vaj, 15 dkg liszt, 3 tojás
Tegyük a tésztát egy tálba és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Jól dolgozzuk össze a tésztát! Tegyük a tésztát csillag nyomózsákba, (ha nincs, egy zacskó végét vágjuk ki, ez is meg felel a célnak). Egy sütőlapra nyomjunk kisebb halmokat a tésztából!
Tipp: ne felejtsünk alufóliát rakni a sütőlapra, különben leragadhat a tészta!
Sütés: Előmelegített sütőben kb. 200 fokon süssük 10-12 percig, míg szép aranybarna lesz. Ez alatt készítsük el a tölteléket.
A kihűlt kis fánkokat vágjuk ketté, majd a nyomózsák segítségével töltsük meg a krémsajttal, és tegyük vissza a tetejét. Nagyon finom, nem lehet eleget készíteni belőle. A fánkokhoz többféle, akár édes tölteléket is készíthetünk
Töltelék receptek:
Márványsajtos töltelék
Hozzávalók: 20 dkg márványsajt, 20 dkg vaj, 25 dkg, darált dió, 2 evőkanál konyak
Kolbászos burgonya fánk
Hozzávalók: 50 dkg burgonya héjában megfőzve, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 tojás, só, 1 evőkanál vaj, 25 dkg liszt, 1 csipet cukor
Elkészítés: az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A burgonyát összetörjük, és hozzáadjuk az élesztőt, és a többi hozzávalót, majd jól összedolgozzuk. Hagyjuk jól meg kelni, és utána nyújtjuk félcenti vastagságúra. Pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle, melyeket kolbászkarikával töltjük. A tetejét felvert tojással bekenjük, és előmelegített sütőbe rakjuk. A tepsit alufóliával béleljük ki!
Most nagyon nagy keletje lehet az efféle finomságoknak, hiszen az Olimpia lefoglalja mindannyiunk szabadidejét, s tévézés közben jól eshet a falatozás.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: