Nugátfagylalt
Hozzávalók:
3/4 l tej
1 csésze cukor
5 tojás
1 teáskanál só
fél-fél csésze csoki reszelék
pisztácia
mogyoró, dió, mandula
1,5 csésze tejszín
keserűmandula aroma
1 evőkanál vaníliás cukor
A tojássárgáját, tejes, cukrot, sót és csoki reszeléket összekeverjük, és egy edény meleg víz fölött besűrűsítjük. A tejszínből és a tojás fehérjéből habot keverünk, majd hozzáadjuk a dióval és a mandula aromával együtt. Fagyasztóba tesszük, néha megkevergetjük és összerázzuk, hogy krémesebb maradjon.
Mézes dió
Hozzávalók:
25 dkg felezett dió
15 dkg méz
A mézet kissé megmelegítjük, majd beleforgatjuk a diókat. Jól záródó üvegbe tesszük, sütemények díszítésére alkalmas, de önmagában fogyasztva is kiváló téli vitaminforrás.A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Diós marcipán
Hozzávalók:
30 dkg őrölt dió
30 dkg porcukor
5 evőkanál víz
A diót alaposan összedolgozzuk a vízzel és a porcukorral, míg kemény, formálható masszává áll össze. Szükséges esetén vízzel lazíthatjuk.
Diós lepény
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
6 tojás fehérje
20 dkg porcukor
20 dkg dió
1 evőkanál méz
5 dkg vaj
egy csipet só
liszt
A hozzávalókat összekeverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Kinyújtjuk, és tortaformába helyezzük. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diódarabokat, és lassú tűzön halvány barnára pirítjuk, majd rákenjük a tésztára. Közepes lángon kb. 15-20 percig sütjük.