Fahéjas csiga
Hozzávalók: 60 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg lágy vaj, 7,5 dkg nádcukor, 2 db tojás, 4,2 dkg élesztő, 2 dl tej,1 csipet só.
Töltelék: 12,5 dkg nyerscukor, 2 evőkanál fahéj,13 dkg folyékony vaj, 2 cl rum, 2 evőkanál liszt, 7,5 dkg mazsola.
Máz: 7,5 dkg porcukor, némi citromlé.
Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a hozzávalókkal intenzíven addig dagasztjuk, amíg a tészta le nem válik az edény faláról. Meleg helyen kelesztjük, míg térfogatának felével fel nem dagad. Ezután "összeverjük" a tésztát, még egyszer röviden pihentetjük, és végül derékszögűre kinyújtjuk.
A töltelékhez szükséges anyagokat sima masszává dolgozzuk fel, és egyenletesen elosztjuk a kinyújtott kelt tésztán. A tésztát feltekerjük, és kb. 3 cm szélességű szeletekre vágjuk. A csigákat sütőlemezre tesszük és 200 fokon 25 percig világosbarnára sütjük. /a tepsit béleljük ki alufóliával/.
A mázat összekeverjük és ecsettel a még langyos fahéjas csigákra kenjük.
Fahéjas alma
Hozzávalók: 3 alma, 4 evőkanál búzacsíra, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál méz, 1 mokkáskanál citromlé,1 csésze tejföl vagy joghurt.
Elkészítése: A megmosott, meghámozott almát magháza nélkül lereszeljük, hozzákeverjük a búzacsírához. A citromlevet, mézet és fahéjat is beletesszük. Tálaláskor ráöntjük a tejfölt.
Fahéjas kukoricadara
Hozzávalók:7 evőkanál kukoricadara, 5-szörös mennyiségű víz, 2 csipet só, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítése: A kukoricadarát kb. 10-15 percig főzzük, míg leforrja a levét. Tálaláshoz fahéjjal megszórjuk, és mézet rakunk rá, esetleg még olajos magokkal díszítjük (mandula, dió, mogyoró).