Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 100 g bab
- 2 csirkehús kocka
- ¼ db zeller
- 1 szem paradicsom
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa, fél fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pici petrezselyemzöld
- bazsalikom
Elkészítés:
A felaprított hagymát és fokhagymát egy pici olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a babot és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd egy picit megsózzuk. Amikor már kezd megpuhulni, beletesszük a felaprított zöldségeket, petrezselyemzöldet, bazsalikomot, az előfőzött csirkehús kockákat, és tovább főzzük. Amikor minden puhára főtt, botmixerrel pépesítjük.
Ha babos ételt főzünk a picinek, előző este mindig áztassuk be a babot hideg vízbe - ezzel egy kicsit csökkenthető a későbbiekben a gázképződés, így nem okoz majd kellemetlenséget a babának.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)