SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jo Marchant: Gyógyító elme - Az orvosod Te magad légy! - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2016-06-29
Megtanítható-e az agyunk arra, hogy a szervezetünket meggyógyítsa? Milyen mértékben befolyásolják gondolataink, érzelmeink és hitünk a fizikai egészségünket? Az alternatív orvoslás művelőinek állításai hamisak, vagy léteznek eredményes módszerek is?
Jo Marchant: Gyógyító elme - Az orvosod Te magad légy! - Nyereményjáték!

• A szerző genetikából és orvosi mikrobiológiából szerzett PhD-t
• Igazságot tesz a hagyományos és az alternatív orvoslás hívei között: bebizonyítja, hogy bár nem mindenható, az elme valóban befolyásolhatja az egészségünket
• Úttörő kutatások eredményei mentén mutatja be az elme működését, és hogy miképp hasznosíthatjuk mindezt a gyakorlatban
• Felfedi a pszichológiai trükkök és alternatív kezelések korlátait
• Tudományos alapokra helyezett, a mindennapi életből vett példákkal: a placebotól a hipnózison át a szavak gyógyító erejéig

Az elme test feletti uralmán alapuló medicina ellentmondásos területét olyan tévhitek övezik, amelyek nemcsak félrevezetik a pácienseket, és hamis reményeket keltenek bennük, hanem súlyos következményekkel is járhatnak. De ez nem jelenti azt, hogy tudatunknak nem lehet gyógyító szerepe. A szerző, Jo Marchant, legújabb tudományos kutatási eredményei alapján adja meg a választ arra, hogyan befolyásolhatja mentális állapotunk az élettani folyamatokat, milyen úton érhető el köztük az az összhang, amely az egészségünket is javíthatja.

„Minden, amit tudni szeretnénk az elménk és testünk közötti rejtélyes és nyugtalanító kapcsolatról.” (The Guardian)

Jo Marchant genetikából, valamint mikrobiológiából szerzett PhD-fokozatot, és rengeteg ismeretterjesztő írása jelent meg a legkülönfélébb témákról, köztük a génsebészetről vagy a vízalatti régészetről olyan vezető tudományos lapokban, mint a New Scientist, a Nature, a The Guardian. Gyakran szerepel a BBC Radio, a CNN és a National Geographic különböző műsoraiban. Jelenleg Londonban él. Royal Society-díjra is felterjesztették.

A szerző és a kötet honlapja: http://jomarchant.com/cure

Libri Kiadó
 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ketten is megnyerhetitek tőlünk a könyvet, ha helyesen válaszoltok július 5. éjfélig a kérdésekre. Mi pedig másnap (július 6-án) kisorsoljuk a játékosok közül azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják a könyvet.
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára és értesítjük őket e-mailben is.
 

Nyerd meg a "Gyógyító elme - Az orvosod Te magad légy!" című könyvet

1. A könyv írója milyen tudományágakból szerzett PhD fokozatot?
2. Hol él jelenleg Jo Marchant?

Csak bejelentkezett felhasználók nézhetik meg az eredményeket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja