Kakaós kalács
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 kanál cukor
6 dkg élesztő
½ liter tej
50 db édesítő tabletta
1 vaj
1 vaníliáscukor
3 tojás
1 dl olaj
10 dkg mazsola
3 evőkanál kakaó
1 kávéskanál só.
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe fészket készítünk ebbe beleteszünk 3 evőkanál cukrot, a langyos tej felét és az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi langyos tejet, amibe az édesítőtablettát feloldottuk, és a többi hozzávalót a kakaó kivételével.
Miután összedolgoztuk, a tésztát elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót.
Fél órát pihen, majd a két tésztát külön-külön kisodorjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, majd kettévágjuk és 2 db formába vagy ha az nincs, gáztepsibe helyezzük, még fél órát pihen, és azután 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készül el.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Közösségi hozzászólások: