Linzer
Hozzávalók:
- ½ kg liszt
- 2 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 ½ margarin
- 1 sütőpor
- 1 vaníliacukor
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliával habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk, ha nagyon keménynek érezzük, tejföllel lazítható. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.
Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, formára szúrjuk és 160 fokon, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral és összeragasztjuk a korongokat, vaníliás porcukorral megszórjuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: