Túrógombóc ropogós, karamelles prézlivel
Hozzávalók:
- ½ kg túró
- 10 dkg búzadara
- 2 tojás
- pici só
- 2-3 dkg barnacukor
- 25 dkg zsemlemorzsa
A túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét végül a búzadarát és jó alaposan simára keverjük.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Megpirítjuk a zsemlemorzsát. Szárazon tesszük teflon serpenyőbe, hozzászórunk 2 kanál barnacukrot és ropogós karamellesre pirítjuk.
Vizet forralunk, megsózzuk, a túróból golyókat formázunk és pár perc alatt megfőzzük. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe!
Ha feljöttek a felszínére leszűrjük, megforgatjuk a prézliben és porcukros tejföllel tálaljuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: