Egy kis hidegkonyha III.
Sajtsaláta
3 fajta sajtot (20-20-20 dkg, ebből az egyik füstölt legyen) és egy kis fej hagymát lereszelünk. Hozzáadunk egy tubus majonézt, és egy kevés tejfölt, amíg összeáll. Pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Ínyenc sajttekercs
8 db háromszögletű kolbászos sajtot 5 dkg vajjal, 1 kiskanál csípős pirosarany krémmel és egy gerezd fokhagymával összedolgozunk. 20 dkg juhtúrót 1 evőkanál tejföllel, 1 csomó metélőhagymával, 5 dkg apróra vágott gyulai kolbásszal keverünk össze. Alufóliára 8 szelet gépsonkát fektetünk, majd mögé 8 nagy, vékony szelet trappista sajtot. A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra a juhtúrós keveréket simítjuk. Szorosan feltekerjük, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül. Hűtőszekrényben dermesztjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ildi sajttekercse
Hozzávalók: 25 dkg edámi sajt (magyar!), 25 dkg Rama, snidling, 5-6 doboz Medve sajt, 1 evőkanál mustár, őrölt szerecsendió, 20 dkg gépsonka (vagy hasonló felvágott)
Vizet forralunk, beletesszük az edámi sajtot és 20-25 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a Ramát, a kibontogatott sajtokat, a mustárt, az apróra vágott snidlinget, és egy pici szerecsendiót (utóbbi el is hagyható). A megpuhult edámiról a vizet leöntjük, majd kinyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk a széleit késsel. Befedjük a sonkaszeletekkel, majd megkenjük a krémmel és szorosan összetekerjük. Hűtőszekrényben dermesztjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Közösségi hozzászólások: