Grillezzünk zöldségeket
Sültburgonya, töltött gomba, padlizsán és cukkini szeletek
Sült burgonya
Hozzávalók: személyenként egy-egy nagyobb burgonya
3 dl tejföl
25 dkg: fele tehéntúró, fele juhtúró
egy csokor metélőhagyma
só, bors, pici fokhagyma, alufólia
Elkészítés: a burgonyát megmossuk és szárazra töröljük, alufóliába burkoljuk, és előmelegített sütőbe rakjuk. 50-60 perc alatt megsütjük. Ha kivettük a sütőből, rakjuk még a grillrácsra egy pár percre. Ez idő alatt elkészítjük a mártást. A túrókat összekeverjük, kidolgozzuk csomómentesre. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott metélőhagymát, és ízesítjük sóval, borssal, és fokhagymával. A megsült burgonyát négy részbe bevagdaljuk, és a mártással megtöltjük, illetve a mártást kínáljuk is mellé. Nagyon finom marhasültekhez és egyéb grillhúsokhoz.
Töltött gomba
Hozzávalók: 10 db nagyobb gomba
1 piros húsú paprika
egy csokor ujjhagyma
2db paradicsom
2 evőkanál olaj / ha van olívaolaj
egy teáskanál margarin
só, bors,
10 dkg sajt
Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, jól meg mossuk és szárazra töröljük. A hagymát felkockázzuk és az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és megtöltjük a gombafejeket. Előmelegített grillre tesszük, alufólia tálcán, és reszelt sajtot szórunk a tetejére. 15-20 perc alatt készre sül. /A fóliatálcát vajazzuk ki/
Padlizsán és cukkíni szeletek
Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán
2 db cukkini
só, bors, fokhagyma, olívaolaj,
egy csokor bazsalikom
Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, és félórára rácsra fektetjük, hogy a leve lecsöpögjön. /kóstoljuk meg a padlizsánt nem keserű-e/. A cukkinit szintén meghámozzuk és felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, és egy félórára szintén rácsra tesszük. Ezután a cukkinit és padlizsánt megkenjük fokhagymás olívaolajjal és megszórjuk a felaprított bazsalikommal. Az előmelegített grillrácson pár perc alatt megsütjük. /gyakran forgassuk/ Nagyon finom, önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Közösségi hozzászólások: