Húsvéti kalács
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 4 kanál kristálycukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só
Extra hozzávalók: koránkelés, kávé, "jegyzetfüzet"
A keverőtálba öntjük a meglangyosított tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzátesszük a sót, olajat, kristálycukrot és egy csipet sót. Várunk amíg elkezd felfutni az élesztő. Három-négy részletben hozzáadagoljuk a lisztet és a tojásokat. Szép egyenletes, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Lefedve kelesztjük. Bármilyen formában akár fonva, karikára, egyben, figurákban kisüthető 180 fokos előmelegített sütőben, közben felvert tojássárgával kenegetem a tetejét.
Én most fontam egyet és megkíséreltem egy nyulat is bár a gyerekeim szerint ez nem nagyon jött össze.
Nem lesz túl édes, így a húsvéti sonkához és tojáshoz is fogyaszthatjátok!
Jó étvágyat!
Indexkép: Zozz_ / Pixabay
Közösségi hozzászólások: