Húsvéti kalács
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 4 kanál kristálycukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só
Extra hozzávalók: koránkelés, kávé, "jegyzetfüzet"
A keverőtálba öntjük a meglangyosított tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzátesszük a sót, olajat, kristálycukrot és egy csipet sót. Várunk amíg elkezd felfutni az élesztő. Három-négy részletben hozzáadagoljuk a lisztet és a tojásokat. Szép egyenletes, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Lefedve kelesztjük. Bármilyen formában akár fonva, karikára, egyben, figurákban kisüthető 180 fokos előmelegített sütőben, közben felvert tojássárgával kenegetem a tetejét.
Én most fontam egyet és megkíséreltem egy nyulat is bár a gyerekeim szerint ez nem nagyon jött össze.
Nem lesz túl édes, így a húsvéti sonkához és tojáshoz is fogyaszthatjátok!
Jó étvágyat!
Indexkép: Zozz_ / Pixabay
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: