Kakaós kalács
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 kanál cukor
6 dkg élesztő
½ liter tej
50 db édesítő tabletta
1 vaj
1 vaníliáscukor
3 tojás
1 dl olaj
10 dkg mazsola
3 evőkanál kakaó
1 kávéskanál só.
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe fészket készítünk ebbe beleteszünk 3 evőkanál cukrot, a langyos tej felét és az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi langyos tejet, amibe az édesítőtablettát feloldottuk, és a többi hozzávalót a kakaó kivételével.
Miután összedolgoztuk, a tésztát elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót.
Fél órát pihen, majd a két tésztát külön-külön kisodorjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, majd kettévágjuk és 2 db formába vagy ha az nincs, gáztepsibe helyezzük, még fél órát pihen, és azután 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készül el.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: