SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Együk magunkat egészségesre

Családinet [cikkei] - 2007-05-16
Az allergiától, asztmától szenvedők gyakran még a túlzásnak tűnő lehetőségeket is elfogadják, csak, hogy tüneteiktől szabaduljanak. Így kerülnek ki a lakásból a nagyitól örökölt, szívünknek oly kedves szőnyegek, cseréljük az ágyneműt atka-, allergiamentesre, vagy szerzünk be méregdrága légtisztító berendezést. A megoldás azonban ennél sokkal egyszerűbb.
Együk magunkat egészségesre

A tényeket már ismerjük, hallottunk bizonyos ételekről, melyek fokozhatják tüneteinket. A keresztallergia fogalma sem újdonság már, hiszen ezért kerüli például a parlagfűre allergiás egyén a görögdinnye fogyasztását.

Drasztikus megoldások helyett érdemes lehet tehát étrendi változtatásokkal megelőzni, vagy enyhíteni az allergiás tüneteket. Körültekintően megválasztott tápanyagokkal a légutak gyulladásos állapota jól kontrollálható, átjárhatósága javítható, a tüdőkben lerakódott nyálka mennyisége csökkenthető és az esetlegesen asztmás rohamot okozó ételallergiás reakciók megelőzhetők.

Étrendünket ennek érdekében gazdagítsuk omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételekkel. Természetes gyulladáscsökkentő hatásuknál fogva megakadályozzák a gyulladást kiváltó kémiai anyagok keletkezését. A lazac és a tőkehal kiváló omega-3 forrás. A gamma-linolénsav (GLA) szintén gyulladáscsökkentő hatású. Az esi kankalin olaj, borágó olaj, vagy a fekete ribizli magvának olaja mind kiváló forrása. Az omega-3 és a GLA kombinációjának rendszeres fogyasztásával a légutak gyulladásos állapota jelentősen csökkenthető.

A gyümölcslevek magas antioxidáns tartalmuknál fogva befolyásolják kedvezően állapotunkat. Válasszunk ízlésünk szerint, azonban mindig figyeljünk a termék csomagoláson feltüntetett gyümölcstartalmára. Gyakran csak az apróbetűs részek átolvasásáa után derül ki, hogy kedvencünk csupán 10 százalékban tartalmaz valódi gyümölcsöt, vagy épp sűrítményt. A ma közkedvelt műanyag csomagolású gyümölcslevek kedvezőtlen mellékhatása lehet a fejfájás, vagy szédülés. Legelőnyösebb üvegben kapható terméket választanunk.

A jól megválasztott tápanyagoknál szintén fontos szempont kell legyen a bélrendszer egészségének megőrzése. Immunrendszerünk nagy százaléka ugyanis szervezetünk ezen területén található. Ennek érdekében táplálkozásunk legyen rostokban gazdag, ezen belül is válasszuk a teljes kiőrlésű termékeket.

A bélrendszer egészségének megőrzése érdekében szintén ajánlott joghurt fogyasztása. A rostokkal és a joghurttal – különösen az élő joghurtkultúrát tartalmazó termékekkel -biztosítjuk az aktív bélműködés fenntartását, a Lactobacillus acidophilus és bifidobacteria jótékony baktériumok egyensúlyát.

A University of California kutatói által végzett vizsgálatban a napi rendszerességgel johurtot fogyasztó résztvevők esetében az allergiás tünetek száma 90 százalékkal csökkent. A jótékony baktériumok folyamatos megújulásának biztosításához mindenki számára ajánlott a joghurt napi fogyasztása.

Finn kutatók aktív kultúrát tartalmazó joghurthoz probiotikus kiegészítőt adva bizonyították, hogy a termékek fogyasztásával csökkentek az ekcémás gyermekek tünetei. Nem minden joghurt hoz azonban javulást. Mindenképpen keressük az aktív kultúrát tartalmazó termékeket, s kerüljük a magas cukortartalmúakat

Forrás: www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja