A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
No ez olyan volt totyától, mint az egyik ismerősöm, aki a kifőzdében ebédre kért 1 sült csirkecombot, egy rántott csirkecombot, egy fasírtot, köretnek meg zúzapörköltet
Én se vagyok oda a chps-ért, csak Totyának írtam a sajtra. : )) Viszont erről jut eszembe, hogy hétvégén teljesen ki is ment az eszemből, hogy sajtot tegyek a krumplipürébe. Na, majd legközelebb.
A burgonyasziromra én is rá voltam kattanva egy időben. : ))
Egyes emberek étkezési szokásait nem bírom megérteni!
Vicus, lehet, ha a panírba teszed a diót, úgy ehetőbb, bár nekem nem hiszem, hogy úgy is bejönne. De megkóstolni, megkóstolnám.
Totya, jahm, reklámozzák Cheaddar sajtot, csak chpiset ízesítenek vele.
Tegnap kínai kaja volt, Kokipoki után szabadon. Ma azt sínylem, így csak pirítós lesz a menü. : )
Totya. Nem a Gundel palacsinta töltelékét tették neked a sajtba? Lehet én ezt a diós rántott sajtot úgy fogom kipróbálni, hogy inkább a panírba teszem a diót. Húst meg úgy szoktam használni, hogy amilyen az ételhez eredetileg írva van, azt használom. Sertés, marha, szárnyas, minden jöhez, csak az nem ami vízben él. Nem is eszem például halászlét!
Sziasztok!
Én is Radgoll pártján állok, hogy a rántott sajtot nem rontom el dióval. : ) Mi is mindent csirkemellből készítünk nagy átlagban. : ) A pörköltet, brassóit, székelykáposztát… stb. és többek között a tarhonyás húst is. : ) Kivétel a fasírt és a töltött káposzta, de ezeket pedig csak az anyukám gyártottat eszem meg.
Még azt nem tudom, milyen sajtot szórjak rá, de úgy is először csak egy kis adagra teszem kóstolni. : )
Nyareve, én is így tudom, ha megfagy a krumpli, akkor lesz édes. Mi is jártunk már így, és hiába teszed bele a sót.
Nálunk még mai menü nincs. :/ Én ezzel a főzőcskézéssel mindig bajban vagyok…
Szerintem a krumplival is baj lehet, nemegyszer vettem mostanában észre, hogy édes. Szerintem tárolás közben megfázhatott, vagy meg is fagyhatott, akkor szokott édes lenni a krumpli. Brrrr. úgy én sem szeretem. Vasárnap a sütőben sütöttem krumplit szalonnával, de édes volt.
Ma alaposan átváltoztattam a menüt. Zöldborsó főzeléket csináltam tükörtojással, mert csak arra volt időm a sok hivatalba, orvoshozmenés mellett.
Holnap paprikáskrumpli lesz kolbásszal, házi csili-csalával.