A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
No, csúfolódjatok. Igen is, finom a padlizsán krém, bár jobban bejön mostanában a körözött. De szívesen leírom Kokipoki, ha kéred. : )
Híjj... nem igazából értem, hogy mit akarsz készíteni a padlizsánból. : ) Simán meg akarod sütni, és megenni? Mondjuk én csak krémnek szeretem, grillezve nem jött be, máshogy pedig még nem ettem.
Engem hasonlíthatsz a nyúlhoz, mert szívesebben megeszem a zöldségeket, mint a húst.
Tegnap bűnöztem. Kirándultunk és megettem egy 1 gombócos fagyit, de epreset, hogy azért tartsam magam a gyümölcsnaphoz.
kokusz, kérd el Signettától a padlizsánkrémje receptjét, az biztos nagyon finom, mert állandóan azt eszi Az uborkás receptnek meg van valami bája, most ez járja körül az internetet körlevél formában, szó szerint úgy, ahogy leírtad. Én a hagyományosra szavazok
Ezt így még nem ismertem, nem mintha nagy befőző lennék, vagy savanyító, enni könnyebb.
Kovászos uborka (Sváb) recept:
Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt. Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának.
A zöldségropogtatás eredményezte a nyulazást. Az ilyen nyers dolgokat pl. répa gyökér, krumpli, káposzta, amit általában főve, vagy párolva eszek meg. Paradicsom, paprika, primőrök jöhet persze nyersen is.
Holnap például kipróbálom a padlizsánt, amit eddig nem ettem meg. Megpárolom, vagy csak simán kisütöm nem tudom milyen lesz, mert eddig fura íze volt mindig, ha megkóstoltam.
Helló ti nyulak! Na az ilyen ropogtatni való nyers zöldségeket nem szeressem, de a nyers reszelt répa a legborzalmasabb.
Gyerekkoromban vm. gyomorfertőzést vagy vírust szedtem össze, a doki azt mondta h egy hétig reszelt répát kell ennem, borzalom volt, következő héten már reszelt almát is lehetett hozzá keverni. Én meg rántott csirkecombról álmodoztam... szörnyű volt.