Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Üzenőfal

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (1452 db)


vicusmamesz    05. 26. 11:47

Én sem sok formában szeretem, de pl a muszaka ugye elképzelhetetlen nélküle :)

kokuszpok2    05. 26. 08:08

Na a padlizsán ehető volt, el is fogyott, nem volt olyan vészes.:)
Signetta lökjed a padlizsán krém receptjét, hátha belevágok.;)

Signetta    05. 25. 10:39

No, csúfolódjatok. :D Igen is, finom a padlizsán krém, bár jobban bejön mostanában a körözött. :D :D De szívesen leírom Kokipoki, ha kéred. : )
Híjj... nem igazából értem, hogy mit akarsz készíteni a padlizsánból. : ) Simán meg akarod sütni, és megenni? Mondjuk én csak krémnek szeretem, grillezve nem jött be, máshogy pedig még nem ettem.
Engem hasonlíthatsz a nyúlhoz, mert szívesebben megeszem a zöldségeket, mint a húst. :D

Tegnap bűnöztem. :D Kirándultunk és megettem egy 1 gombócos fagyit, de epreset, hogy azért tartsam magam a gyümölcsnaphoz. :D

vicusmamesz    05. 25. 10:29

kokusz, kérd el Signettától a padlizsánkrémje receptjét, az biztos nagyon finom, mert állandóan azt eszi :D Az uborkás receptnek meg van valami bája, most ez járja körül az internetet körlevél formában, szó szerint úgy, ahogy leírtad. Én a hagyományosra szavazok :)

kokuszpok2    05. 23. 19:44

Ezt így még nem ismertem, nem mintha nagy befőző lennék, vagy savanyító, enni könnyebb.:)

Kovászos uborka (Sváb) recept:

Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát.

Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt. Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának.

kokuszpok2    05. 23. 19:37

A zöldségropogtatás eredményezte a nyulazást.:D Az ilyen nyers dolgokat pl. répa gyökér, krumpli, káposzta, amit általában főve, vagy párolva eszek meg. Paradicsom, paprika, primőrök jöhet persze nyersen is.:)

Holnap például kipróbálom a padlizsánt, amit eddig nem ettem meg. Megpárolom, vagy csak simán kisütöm nem tudom milyen lesz, mert eddig fura íze volt mindig, ha megkóstoltam.

vicusmamesz    05. 21. 14:27

Na le lettünk nyuszizva Signetta! :D Mintha nem írtam volna elég húsételt, amit felfaltam. Vagy valami vérnyúlra gondolsz, kokusz? :D

Signetta    05. 21. 09:45

Blondy69 szia, üdv köztünk! : )

Signetta    05. 21. 09:43

Kokipoki, mert nem tudod, mi a jó! :D Mondjuk, lehet, ha ilyen emlékeim lennének, én se szeretném. :/

kokuszpok2    05. 21. 09:08

Helló ti nyulak!:D Na az ilyen ropogtatni való nyers zöldségeket nem szeressem, de a nyers reszelt répa a legborzalmasabb.:p
Gyerekkoromban vm. gyomorfertőzést vagy vírust szedtem össze, a doki azt mondta h egy hétig reszelt répát kell ennem, borzalom volt, következő héten már reszelt almát is lehetett hozzá keverni.:p Én meg rántott csirkecombról álmodoztam... szörnyű volt.:)