Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Főzés, háztartási praktikák, avagy hogyan tegyük ízesebbé és könnyedebbé életünket?! Minden született feleségnek itt a helye akinek vannak jó tippjei amiket szívesen meg is oszt másokkal! Érdekel hogy jön ki a folt egészségtelen bolti vegyszerek nélkül, mitől nem hervad el hamar a petúnia, és hogyan kell rávenni a kutyádat, hogy ne ugráljon össze minden vendéget. Meg még ezermillió hihetetlenül fontos, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen dolog amit a pasik úgysem értenének...

nyílt - 112 tag

Üzenőfal

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (1614 db)


kissnegabriella    09. 08. 17:52

az 5 gyermekes közösséginkben mesélj a babáról légyszíves:)

kissnegabriella    09. 03. 04:34

:)sokféle finom szószt kapni

ragdoll    09. 02. 10:33

Sziasztok :)
Én egy 29 éves háziasszony vagyok, élettárssal és a világ legszebb 2 hónapos babájával :)
Mostanában kevesebb az időm, de imádok a konyhában (is) sok újat kipróbálni, a megszokottat némileg módosítani, és besöpörni a dícséreteket :D
Máris lenne egy kérdésem: nálunk nagy favorit a bolognai spagetti, és én már egy ideje úgy csinálom, hogy a tésztát és a szószt összekeverem, sajttal leszórom, és 20-25 percre sütőbe teszem. Néha tejföllel is meglocsolom. Van valami ötletetek, hogyan lehetne még variálni? Ismerjük a bolognais pizzát is :)

kissnegabriella    08. 31. 14:16

:)látod,élvezem minden szavadat, bölcs hozzászólásaidat!!:)

agelzsolt    08. 31. 14:11

Azt mondják, hogy bármilyen kapcsolat akkor működik jól, ha legalább 90%-ot adsz Te, és csak max. 10-et vársz cserébe a másiktól...
:)

kissnegabriella    08. 31. 13:22

VÁÓ!Még a főzésben is csúcs lehetsz!Veled aztán a párom is igen jól érezné magát, nem csak a barátaid, munkatársaid!:)

agelzsolt    08. 31. 11:57

Amikor időnként átveszem a konyhapultot és valamit készítek, akkor számomra az is fontos, hogy az étel jól is nézzen ki. Persze, hogy mi néz ki jól, az izlés függő, de én szeretem a színes ételeket. A színeket pedig a különböző zöldségek adják meg. Lehetőleg enyhén párolva, hogy minél több vitamin és tápanyag maradjon bennük. Tudom, hogy egy sokgyermekes családban nincs mindig idő a cicomára, de ami a szemnek kívánatos, az a tapasztalataim szerint könnyebben az asztalhoz vonzza a gyerekeket is. Pl. ha rizst főzök, azt nem simán csak kanállal teszem a tányérra, hanem előtte egy megfelelő méretű, formájú pohárba töltve megformázom és a pohárból kifordítva helyezem a tányérra. A párolt zöldségen jól mutat a sajtszósz, mint öntet és az íze is megbolondítja egy kicsit az ételt. Az áfonya vagy megy lekvár, dzsem illetve a méz is kitűnő kisérője lehet az ételeknek, akkor is, ha elsőre furcsának tűnik. És mégegy! A sósmogyorót is lehet párolni!!! Jól néz ki az ételre szórva, ráadásul nagyon kellemes íze van.
Jó étvágyat!
:)

kissnegabriella    08. 30. 18:06

SZIAAA!!!!Hát igen!Ez már csak akkor jobb ha még rá is kérdeznek ártatlan kis aranyosan?:De miért?én ilyenkor mindig azt mondtam nekik:hát mert anyátok azt mondta!:)

lupus    08. 30. 18:04

sziasztok!
köszi az üdvözlést... akkor pár szó rólam: 24 órás háziasszony vagyok (a feleség és anya nagyszerű szerepkörben) lassan 13 éve, 5 gyerkőc anyukája, amúgy gazdasági tárgyakat tanítottam. Szeretek főzni, viszont nehezen hozom össze mi legyen a menü, persze a csapatnak lenne ötlete de hát nem lehet 7 napon keresztül palacsintát enni :) szóval nagy dilemmám hogy etessem meg az egészséges dolgokat is...
lesem az ötleteket
üdv
Csilla

kissnegabriella    08. 24. 08:08

életeteket...bocsánat:(