Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Főzés, háztartási praktikák, avagy hogyan tegyük ízesebbé és könnyedebbé életünket?! Minden született feleségnek itt a helye akinek vannak jó tippjei amiket szívesen meg is oszt másokkal! Érdekel hogy jön ki a folt egészségtelen bolti vegyszerek nélkül, mitől nem hervad el hamar a petúnia, és hogyan kell rávenni a kutyádat, hogy ne ugráljon össze minden vendéget. Meg még ezermillió hihetetlenül fontos, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen dolog amit a pasik úgysem értenének...

nyílt - 112 tag

Üzenőfal

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (1614 db)


Laura    10. 06. 10:05

Nyareve a sóskánál hogyhogy nem kell félni a magas nitráttartalomtól? Miben más mint a spenót?

madoemszi    10. 06. 10:01

volt alkalom, hogy én is így csináltam , de mikor kihült a spanót a víz, akkor is külön vált tőle...
pogit dobhatnál ide is ;) :)

nyareve    10. 06. 09:37

Sziasztok
A spenótról azért öntjük le a főzővizet, mert esetleg magas lehet a nitráttartalma, ami ugye nem egészséges. A sóskáról nem öntöm le. A spenótot úgy szoktam csinálni, hogy készítek egy jó fokhagymás rántást, ebbe beleforgatom a megfőtt, lecsepegtetett, leturmixolt spenótot, felöntöm annyi tejjel amennyit kíván, megsózom, borsozom, összerotyogtatom. Én bundáskenyeret szoktam hozzá készíteni, de sokan tükörtojással eszik.
Ma egyébként zöldséglevest főzök és pogácsát sütök ebédre.
Szép napot mindenkinek!:):):):):):):)

madoemszi    10. 06. 08:44

akkor egyformát eszünk :)
fokhagyma az itt is ment bele bőven :P

Laura    10. 06. 08:40

Tejbe áztatott zsemle megy nálunk is, jól kinyomkodva, akkor nem higítja, csak sűríti. Meg fokhagymás rántás a végén, tojás csak feltétként, tükörtojás formájában. Mára pont ezt terveztem most meg is éheztem jól :))

madoemszi    10. 06. 08:32

nah erre nem is gondoltam csak?- hogy a francba már megint vizes grrrrr
tejbe áztatott zsömlével vagy kennyérrel( vagy ezzel csak növelem ? :P ),liszttel és tojást is szoktam bele kavarni a végén.
Te hogy csinálod pontosan?

Laura    10. 06. 08:10

Vannak, akik leöntik a vizet a spenótról-sóskáról, a frissről is. Megmondom őszintén én nem szoktam, abban is van ásványi anyag, vitamin, ami kárba veszne, ha kiöntöm. Hogy sűríted? Nem lehet azzal segíteni, hogy ne legyen olyan híg?

madoemszi    10. 05. 16:11

Mit tanácsoltok , hogy ne legyen olyan vizes a fagyasztott spenót??
hagytam időt ,hogy rendesen kiolvadjon ( nem mikróztam)
jól kinyomkodtam (ez most téglácskákba fagyasztott egész leveles cucc volt)
megcsináltam és rettentő vizes lett így is és az íze is .
ki ,hogy csinálja ?

madoemszi    10. 05. 15:58

szia ragdoll!
végül lett kiskutyátok? :)
lehet hogy válaszoltál csak nem olvastam ?

ragdoll    10. 05. 15:34

Sziasztok!

Nah, hát most megdöbbentem én is, de valószínűleg nem ok nélkül tette a moderátor azt, amit tett... Sajnálom Gabit, tényleg, engem is ő köszöntött itt elsőként, és kedves lélek, de szót kellett volna fogadni a modinak... :(

Zsolt, köszönöm a bizalmat, azért remélem ezt olvasod! :)

Nos, háziasszonyok, akkor beszélgessünk! Téma? A földön hever?? :D