Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Főzés, háztartási praktikák, avagy hogyan tegyük ízesebbé és könnyedebbé életünket?! Minden született feleségnek itt a helye akinek vannak jó tippjei amiket szívesen meg is oszt másokkal! Érdekel hogy jön ki a folt egészségtelen bolti vegyszerek nélkül, mitől nem hervad el hamar a petúnia, és hogyan kell rávenni a kutyádat, hogy ne ugráljon össze minden vendéget. Meg még ezermillió hihetetlenül fontos, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen dolog amit a pasik úgysem értenének...

nyílt - 112 tag

Üzenőfal

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (1614 db)


nyareve    11. 03. 18:14

Sziasztok, Drága Háziasszonytársaim!
Én is ki fogom próbálni ezt a sajtot, ha kijózanodtam. Mert azt hiszem valami nem stimmel a látásommal, vagy túl sok vizet ittam ma.
Az történt, hogy tegnap jött egy levél a Cetelemtől, amit csak ma voltam hajlandó felnyitni. És olyat olvastam, hogy biztos vagyok benne nem nekem küldték, hiába van nekem címezve. Csak félve írom ide, nagyon halkan, azt írták, hogy nincs hátralékom. De pszt! Nem akarom elkiabálni, még visszaszívják!
De ki fizette ki?:):):):):D:D:D:D:D

Signetta    11. 03. 15:56

Madoemszi, engem is kielégített a válaszod, és köszi! :D
Ragdoll, akkor tőled is kérjük majd a sajtbeszámolót, kb. olyan részletesen, mint Madoemszié. :D Méret: szélesség, hosszúság, és persze hány deka, vagy kiló. :D

ragdoll    11. 03. 12:39

Sziasztok!

Szabina, ugye te is csak a sajtra gondolsz?? :x ;) :D

Köszi, mado :) Most nincs több kérdés :D
Mi is nagyon szeretjük a sajtokat, meg gyakolatilag mindenféle tejterméket, úgyhogy valszeg megcsinálom majd ezt a házisajtot. Gondolom a fűszerezésben csak a fantáziánk szab határt, pl. snidlinget beleaprítani szerintem nem lehet nagy hülyeség. :)

helenahera    11. 03. 11:07

madoemszi Te nagyon ügyi vagy és házias is.:)

madoemszi    11. 03. 10:21

sziasztok!
méretek :D kb 2-2,5 cm átmérőjű 15 centis rudakat csináltam 13-15 deka (130-150gr :p ) /darab és ebből lett 6 db és ma reggel másfél rúd van még...

mennyire pancsos...hm nézzük csak volt 1 edény amibe kimértem az 1 litert ( mert én 2 literesbe kapom a 3,4 %-os tejet .. pontos akartam lenni azért mértem ki :p )

aztán 2 amibe felforraltam 3volt a szűrő amit összekentem a 4 pedig a fazék amibe összekutymásztam az egészet és persze 5 a fakanálés 6 a krumplinyomó :D:D:D

remélem mindenre kitértem :p

még a tömörítési technikámat fejleszteni kell egy kicsit mert valszeg ezért tört el egy -egy szeletke ugyanis úgy próbáltam meg feltekerni ahogy a nagyok csinálják a szusit :)

de persze még lettek volna ötleteim hogy mibe formázzam ki ( pl muffin forma ) csak nincs itthon folpackom ,kénytelen voltam alufóliába tekerni legközelebb ez tuti nem így lesz...

van még kérdés ? :D:D:D

szabinagyogy    11. 03. 09:58

Sziasztok lányok!

Úgy látom, nektek csak a méret a lényeg :D

ragdoll    11. 02. 13:19

Sziasztok! :)

Amilla, ez az oldal nagyon jó, de én sem teljesen értem, hogy miként nyerhet így az anyuka? :o

Madoemszi, ez a sajtkészítés nagyon macerás, pancsos? Na és a mérete engem is érdekelne :D

Signetta    11. 02. 13:02

Madoemszi, és nagy sajt lett? Meddig fog kitartani? : ))
Dragamika, köszi az infót, akkor majd így teszek, és a 3.-4. rügyig vágom. : ) Ilyenkor Te be szoktad takarni avarral? Nekem tavaly nem volt, pedig azon a nyáron ültettem, és még zsenge volt, de nem fagyott ki.

Dragamamika    11. 02. 12:51

Sziasztok!
Signetta én a harmadik-negyedik rügy felett szoktam vissza vágni. Sokan ősszel vágják vissza szerintem akkor is ugyan úgy kell.
Amilla a katt meg volt, de nem értem, hogyan lesz ebből vásárlási utalvány az anyukának?...:):)

helenahera    11. 02. 12:44

madoemszi: Ez az a sajt , amit házilag lehet csinálni és itt is volt a receptje?