Whiskey-s Csokoládéparfé:
Hozzávalók:
7 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg csokoládé
3 dl tejszín, fél liter tej, egy rúd vanília
1.5 dl Ír Whiskey, pl: Bushmills
A 7 tojássárgáját kikeverem a cukorral. Vízfürdő felett megolvasztom a csokoládét, majd felforralom a tejszínt a fél liter tejjel, és a vaníliarúddal.
Ha langyosra hűlt, kiveszem a vaníliarudat, szép fokozatossan összekeverem a cukros tojássárgájával. Leszűröm, és utánna belekeverem a megolvasztott csokoládét, majd hozzáadom a másfél deci whiskey-t.
Fagylaltgépben megfagyasztom.
Likőrös Őszibarackkrém:
Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg cukor, 4 evőkanál citromlé
fél deciliter baracklikőr vagy pálinka,
60 dkg őszibarack (mag nélkül)
4 tojássárgáját gőz felett kikeverek 10 dkg cukorral, majd hozzáadom a 4 evőkanál citromlét és a fél deciliter likőrt.
Amíg hűl, meghámozom az őszibarackokat, összeturmixolom, majd hozzákeverem a tojásos masszához.
A tojásheférjéket kemény habbá verem, belekeverem a krémbe, tálkákba teszem, lefagyasztom.
Fogyasztás előtt pár percig szobahőmérsékleten olvadjon.
Rumos Szilvaparfé:
Hozzávalók:
25 dkg kimagozott szilva, 25 dkg cukor,
fél dl víz, 1 dl rum, 6 tojás,
1 rúd vanília, 4 dl tejszín,
pörkölt mandula a díszítéshez
A szilvát negyedekbe vágom, 10 dkg cukorral és fél dl vízzel főzök negyed óráig. Ezután beleöntöm a rumot, és hagyom kihűlni.
2 tojást összekeverek 4 tojássárgájával, és 15 dkg cukorral. A vaníliával krémmé főzöm, vigyázva hogy ne süljön össze, majd vízbe állítva kevergetve lehűtöm hogy krémes maradjon.
A 4 dl tejszínből kemény habot verek, hozzáadom. A krém felét tálkákba öntöm, ráadagolom a rumos szilvát, és lefedem a maradék krémmel.
Fagyasztás után tálaláskor megszórom a pörkölt manduladarabokkal.
Merészebbeknek:
"Sós" Teasüteményes Epertorta:
Hozzávalók:
sós teasütemény (3,5 dl darálva)
5 dkg cukor, 10 dkg vaj, 4 dl sűrített tej, 3 dl tejszín
4 evők.citromlé, 0,5 dl tequila, 0,5 dl narancslikőr,
30-40 dkg eper
A sós teasüteményt ledarálom hogy kb 3.5 dl morzsát kapjak, öszekeverem 5 dkg cukorral és az olvasztott vajjal.
Tortakarikába simítom és lehűtöm.
Ekészítem a krémet, 4 dl sűrített tejet, 4 evőkanál citromlevet, a fél deci tequilával és fél deci narancslikőrrel összeturmixolom.
Beleteszem az epret, símára dolgozom.
Ízlés szerinti cukorral kemény habbá verek 3 dl tejszínt, majd óvatosan összekeverem az eperpürével.
Ráöntöm a kekszes alapra, és lefagyasztom. Körülbellül 6 óra kell a megszilárduláshoz.
Sütőtökös Fagylalttorta:
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök, 3.5 dl kekszmorzsa,
5 dkg porcukor, 10 dkg vaj,
fél liter vaníliafagylalt, gyömbér, szerecsendió, fahéj
A fél kiló tököt megsütöm, kihűlés után összeturmixolom.
Kekszből a 3,5 dl morzsát az 5 dkg porcukorral és 10 dkg olvasztott vajjal összekeverem, belesimítom egy tortaformába, és 10 percig sütöm.
Ha kihűlt, kivehetem a formából, ez lesz a torta alapja.
A tökpürét összekeverem az olvadt vaníliafagylalttal, egy csipetnyi őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal.
Ráöntöm a tortaalapra, 2-3 órát fagyasztom.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)