Tészta: 12db tojás fehérje
36 dkg cukor
36 dkg darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
A tojás fehérjét felverjük habnak, és óvatosan belekanalazzuk a cukrot, a diót és a zsemlemorzsát. Finoman összedolgozzuk . Közepes tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
Tipp: béleljük ki alufóliával a tepsit mielőtt a tésztát betesszük, így nem ragad le a tészta és nem ég meg.
Ha kész a tészta, és kihűlt, akkor kettévágjuk és megtöltjük a következő töltelékkel:
Krém: 12 db tojássárgája
1 ½ l tej
1 vanillia rúd kikapart belseje
15 dg cukor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanilliát. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
Tipp: magasabb fazékban forraljunk vizet és helyezzünk rá egy tálat, amiben a krémet fel tudjuk főzni.
Máz a tetejére: 15 dkg cukor /porcukor lehetőleg/
3 evőkanál kakaó
10 dkg vaj
A hozzávalókat összedolgozzuk krémmé, és bevonjuk vele a tészta tetejét. Ezután következik a "lakk" bevonat, amitől nagyon szép egyenletes, fényes tetejű süteményünk lesz.
Lakk a tetejére: 20 dkg Katica étcsokoládé tortabevonó
5 evőkanál olaj
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat. Szép simára kikeverjük. Ezzel bevonjuk a tésztát és szép fényes lesz a teteje.
A siker biztos nem marad el, és nem kell cukrász mesternek lenni az elkészítéséhez. Az én családomban nagyon szeretik, igaz, ritkán sütök, de ünnepi alkalmakkor meglepem vele szeretteimet.
Anzsel