Sokan őrültnek tartottak, amikor azt mondtam, hogy a nyulak kedvenc eledeléből a (sárgarépából) is lehet mindenféle finomságot készíteni.
Először is tele van mindenféle vitaminnal (karotin, A, B1, B2, B6, H), másodszor egész évben hozzá lehet jutni az alapanyaghoz!
Répalekvár
Hozzávalók:
- 500 gr répa
(lehetőleg aprók) - 375 gr cukor
- 2 narancs leve
(narancsaroma) - 1 citrom leve
Elkészítés:
- A répákat megpucoljuk és kis darabokra vágjuk, felöntjük kb. 3 dl vízzel és 30 percig főzzük. Ha teljesen puhára főtt, akkor turmixgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a cukrot és a leveket és további 5, maximum 10 percig főzzük.
- Üvegbe zárjuk és ezzel kész.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)