Hozzávalók:
1 liter tej
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 evőkanál porcukor + 3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál liszt
1 rúd vanília
Elkészítés:
A tejet odatettem főni, kis lángon, nehogy lekapjon. Ha a lábasba először fél deci vizet teszek, azt forralom fel elsőként, úgy öntöm rá a tejet, akkor nem ég le. Felhasítottam a vaníliarudat és belekapartam a tejbe a magokat és utánuk hajítottam a hüvelyt is, hadd adjon az is jó ízt a tejnek. Amíg az melegedett, a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény, az edényből kifordíthatatlan habbá vertem, az utolsó percben megkapta az egy kanál porcukrot. A tojások sárgáját fehéredésig kevertettem a 3 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és a fiammal, valamint a robotgéppel. Majd a fehérjehabból galuskákat szaggattam a szüttyöngő tejbe, fél percig az egyik oldalát, fél percig a másik oldalát főztem, majd lyukas kanállal kiszedtem őket egy tányérra. Ekkor adtam a tojássárgájához a mokkáskanál lisztet, hozzáöntöttem a forró tej felét, majd ezt a keveréket visszaöntöttem a tejbe, sűrűsödésig kevertem. Végül kihalásztam a vaníliarudakat, leszűrtem a krémet, hogy ne feketélljenek benne a magocskák, majd vízfürdőn lehűtöttem. Most a hűtőben várják a kegyes véget.
Az azért érdekelne, mitől esnek össze a galuskák, amikor kiszedem őket a tejből...
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Madártej |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |
Nem csak a nyulaké a világ
Tökös receptek
sysy
#1
2009. szeptember 04. 14:33:19 | péntek |
Hasznos lenne, ha az oldalt ki lehetne nyomtatni.
Üdv: Sysy
|
|
|
|
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)