Rebarbaraleves
Hozzávalók
4-5 rebarbaraszár
4 evőkanál cukor, csipet só
4-5 szem szegfűszeg, fahéj
2dl tejszín
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A rebarbara szárakat megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 l vízben cukorral, egy csipet sóval fölforraljuk. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, és puhára főzzük. A tejszínt csomómenetesre keverjük a liszttel, és a levest behabarjuk vele. Hidegen tálaljuk.
Rebarbarakompót
Hozzávalók
1 kg rebarbara
5 evőkanál cukor
csipet fahéj.
2-3 szem szegfűbors
2-3 dl fehérbor /elhanyagolható/
A rebarbarát megtisztítjuk, kis darabkákra felaprítjuk és felöntjük a borral vagy 3dl vízzel. Ízesítjük a cukorral, fahéjjal, szegfűborssal. Felforraljuk és kb. 10 percig főzzük / amíg puha nem lesz a rebarbara /. Hidegen tálaljuk. Tejszínnel díszíthetjük.
Rebarbarás sertéssült
Hozzávalók
1 kg diója
2-3 evőkanál mustár, méz
só, bors,
sülthús fűszerkeverék, kiskanál köménymag
2 gerezd fokhagyma
50 dkg rebarbara
10 dkg ráma
1 db alma
sütőzsák vagy alufólia a sütéshez, alufólia a hús befedéséhez
Elkészítés
A húst megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk. Megkenjük a fűszerkeverékkel / mustár, méz, zúzott fokhagyma, sülthús-fűszerkeverék, bors, köménymag / összekeverjük. A befűszerezett húst sütőzsákba tesszük, mellé rakjuk az almát / szeletekben / és a rámamargarint. A sütést az előírásnak megfelelően végezzük, de a húst csak háromnegyed részig sütjük meg. Ezután kivesszük a zsákból a húst, és tepsibe rakjuk. A megtisztított felaprított rebarbarát / egy kis mézzel meglocsolhatjuk a rebarbarát / mellétesszük, és a pecsenye levét ráöntjük. Alufóliával beborítjuk, és még legalább 50 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a húst./ ha igényli egy kis vizet is önthetünk alá /. A húst rebarbarás mártással tálaljuk. Krokett vagy rizs illik hozzá, ki melyiket szereti.
Mindenkinek ajánlom, egyszer próbáljon ki egy- egy ismeretlen zöldégféle receptet, így bővíthetjük kedvenc ételeink tárházát.
További receptek találhatóak:www.vital.hu
www.babamagazin.hu