Hagymás felfújt
Hozzávalók:
-
4 nagy vöröshagyma
-
200 g Ementáli sajt
-
4 vastag szelet kenyér
-
2 húsleveskocka
-
2 evőkanál liszt
-
350 g vaj
-
só, bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, vajon 5-6 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk és kevergetve világosbarnára sütjük. 1 l vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Sóval, borssal ízesítjük és 25 percig főzzük. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, kenyérpirítóban vagy grillsütőben megpirítjuk a kenyeret. 4 tűzálló leveses tálba 1-1 kenyérszeletet fektetünk, rámérjük a besűrűsödött levest, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, a tetején pedig megpirul a sajt.
Részeg fokhagyma
Hozzávalók:
-
2 - 3 fej fokhagyma,
-
1 dl Royal Vodka
A megtisztított fokhagymát bármilyen összezúzzuk minél kisebb részekre.
A zúzalékot leöntjük az 1 dl vodkával, jól elkeverjük és 2-3 napig, jól záródó edényben naponta 1x - 2x rázogatva sötét helyen tároljuk. A 3. napon lehetőleg zománcozott fém, vagy üvegtölcsérbe helyezett szűrőpapíron átszűrjük a folyadékot . Gyengén nyomkodjuk ki , a leszűrt levet jól záródó csavaros, csepegtetős üvegcsébe téve igen finom zamatú, robosztus illatú fokhagyma tinktúra képződik.
A visszamaradt masszát annyi olíva olajjal elkeverjük, hogy még sűrű maradjon. Hűtőben tároljuk, használhatjuk húsok, mártások ízesítésére.
Francia hagymasaláta
Hozzávalók:
50 dkg gyöngyhagyma,
l dl olaj,
só, ecet
A megtisztított hagymafejeket sós vízben üvegesre főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd forró olajban megpirítjuk. A tálra szedett hagymát ecettel öntözzük, megsózzuk, végül ráöntjük azt az olajat, amiben megsült. Behűtve tálaljuk.
Hagymasaláta
Hozzávalók:
-
3 fej vöröshagyma,
-
petrezselyem,
-
só, ecet,
-
olaj
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, sóval, ecettel fűszerezzük, hozzáadjuk a felvágott petrezselymet, s jól összekeverjük olajjal. A nyers hagymasalátákat sült, vagy párolt húsokhoz egyaránt kínálhatjuk.
Újhagyma saláta
Hozzávalók:
-
4 csomó újhagyma
-
2 ek.ecet,
-
3-4 ek olaj,
-
mustár,
-
só, cukor
A hagymát zöldjével együtt apróra összevágjuk, s elkeverjük a többi hozzávalóból készült mártással. Fél napig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: