Egy gyorsan elkészíthető, könnyű köret, mégis nagyon különleges ízhatás, amivel elvarázsolhatjuk vendégeinket, vagy családunkat.
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg penészes sajt
- 20 dkg trappista
Elkészítés:
A meghámozott krumplit egy tepsibe karikázzuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, rámorzsoljuk a penészes sajtot, felöntjük annyi tejjel, ami éppen csak ellepi, lefedjük a tepsit és kb 20 percre 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
Kivesszük, rászórjuk a reszelt trappistát, majd visszatesszük, amíg rá nem pirul a sajt.Önmagában is fogyasztható, de köretként is tálalhatjuk, sült húsok mellé.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Tipp: Nagyméretű pogácsaszaggatóval köröket vághatunk ki, így tálalva esztétikusabb
látványt nyújt.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)