Nagyképűen azt mondhatnám, kreáltam egy ételt, de hát nyilván szó sincs erről. Arról azonban annál inkább, hogy napok óta karfiolt ennék, de mindig találtam valami hibát az aktuális kínálatban: hol drágának ítéltem meg, hol túl nagynak, máskor pedig túl sok eldobni való levéllel csomagoltnak. Ma végre rábukkantam az igazira, és elkészítettem belőle kedvenc karfiolvagdaltamat. De mivel a diéta napjaiban vágytam már valami fűszeres ízre, indiai fűszereket kevertem bele.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg karfiolrózsa
1 nagyobb burgonya
1 tojás
zöldpetrezselyem
só, bors, garam masala, cayenne bors, édeskömény, őrölt koriander
zsemlemorzsa
joghurt
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főztem, hideg vízzel leöblítettem, kihűtöttem, majd egy tálban villával pépesre törtem. Hozzáreszeltem a nyers burgonyát, beleütöttem a tojást, beleszórtam az apróra vágott petrezselymet (ha lett volna friss korianderem, akkor azt), majd fűszereztem a fent felsoroltakkal. A masszát zsemlemorzsával tettem kezelhetőbbé. Nem kell nagyon betonosra keverni, jobb, ha kicsit lágyabb a massza, de azért lehessen vele dolgozni. Két kanál segítségével nagyobbacska galuskákat formáltam belőle, forró olajban pirosra sütöttem. Ne süssük rögtön nagy lángon, hagyjuk, hogy előbb a belseje átsüljön, utána adjunk csak színt a daraboknak. (Legközelebb, ha nem leszek ennyire éhes, meg fogom próbálni a vékonyan kiolajozott sütőpapírra rakosgatni a vagdaltat, és sütőben megsütni.) Lehet golyó formában sütni, esetleg ellapított pogácsákat gyárthatunk belőle, ahogy tetszik. Hideg joghurttal tálaltam, és mérhetetlen élvezettel fogyasztottam.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)