Hozzávalók:
személyenként 2-3 szem burgonya
füstölt kolbász nagyon apróra vágva
1 tojás
sajt
só, bors, szerecsendió
esetleg tejföl
Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzöm. Odafigyelek a válogatásnál, hogy egyforma nagyságúakat válasszak, hogy egyszerre főjenek meg. Forrón meghámozom őket, majd kicsit hülni hagyom. Amikor már megfoghatók, kalapjukat levágom és mokkáskanállal kikaparom a belsejüket egy tálba úgy, hogy ne lyukasszam ki őket. Amikor az összes bele a tálban hever, villával pépesítem, hozzákeverem az apróra vágott kolbászt, a tojást, sózom, borsozom, mehet hozzá a szerecsendió is, ha kell, tejföllel lazítom. Lehet hozzá sajtot is adni, nem rontja el. Olyan masszát kell kapjak, ami nem túl atomos, hiszen nem szeretném, hogy a vacsorába bármelyik családtagom belefulladjon. Azt a változatot a nem szívesen látott vendégeknek tartogatom. Amikor a töltelék összeállt, visszatöltöm a krumplikba, és kiolajozott sütőlapra állítgatom őket, a kalapjukat ezen a ponton visszakaphatják, és mehetnek a sütőbe napozni. Valószínűleg nem kell nekik túl sok idő, mert ugye a krumpli nem hült ki teljesen, a töltelék is langyos, úgyhogy csak átforrósítani kell a cuccot. Tálaláskor adhatunk hozzá jó sűrű tejfölt, de savanyúságot is. Én most rukkolával körítettem, nagyon finom volt. A lefotózott mai adagot a lányom készítette, ő azt a megoldást választotta, hogy félbe vágta a burgonyákat, úgy töltötte meg őket. A töltelékkel lehet variálni, készülhet gombás, sonkás, zöldséggel töltött, vagy sajtos töltike is.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)