Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szem burgonya
- 2 csirkehús kocka
- egy vöröshagyma fele
- oregano
- bazsalikom
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A padlizsánok zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és megsütjük. Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat.
Pici olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk felkockázott burgonyát és puhára főzzük. Belekeverjük a mag nélküli, felkockázott padlizsánt, az előfőzött csirkehús kockákat és a fűszereket. Pár percig főzzük így - kevergetés mellett -, hogy összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, vagy villával jó alaposan összetörjük az egészet.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Manfred&Barbara Aulbach / https://commons.wikimedia.org
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)