Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemáj
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 1 szem krumpli
- ¼ zellergumó
- pici zöldborsó
- egy kis gerezd fokhagyma
- majoranna
- petrezselyemzöld
- 1 kk. olívaolaj
Elkészítés:
A májat fél órán át főzzük bő vízben, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, majorannával és petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor minden megpuhult, összeturmixoljuk az egészet (ha túl sok víz maradt, azt a pépesítés előtt leöntjük), végül hozzákeverjük az olajat. Utolsó lépésként esetleg egy pici anyatejjel krémesíthetjük a főzeléket.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: NatalieMaynor/flickr
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)