1. A tojásos tészták élettani szempontból is fontos tápanyagokat tartalmaznak, s amellett, hogy gyorsan lebomlanak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést elősegítő ballasztanyagokkal látják el a szervezetet.
2. A tojásnak köszönhetően a tojásos tészták koncentráltan tartalmaznak teljes értékű fehérjéket, vitaminokat, leticint, vasat és egyéb fontos ásványi anyagokat.
3. Az eddigi tévhitekkel szemben bizonyított tény, hogy a tojás koleszterintartalma - részben ideális, részben speciális zsírjainak köszönhetően - nem befolyásolja lényegesen az emberi szervezet koleszterinszintjét.
4. A tészta boldoggá tesz, hiszen a könnyen emészthető, gyorsan felszívódó szénhidrátok bizonyítottan jó hatással vannak az immunrendszerre és a kedélyállapotra.
5. A tojásos tészta gyors lebomlásának köszönhetően fogyókúrákhoz is ideális, kiválóan harmonizál zöldséggel, hallal, vagy akár tésztasalátaként is elkészíthető.
6. Európa más országaiban a tojásos tészta egyértelműen prémium terméknek számít, míg a durumtészta képviseli az alsóbb kategóriát.
7. A tojásos tészták csomagolásán feltüntetett tojásszám az egy kiló liszthez adott tojások számát jelenti; a legelterjedtebbek a négytojásos tészták, amelyek minden fogáshoz kiválóak, a levesbetéteket pedig inkább a nyolc tojással készítik.
8. A nyolctojásos tészta a magyar gasztronómia sajátossága, mondhatni Hungaricum.
9. A friss tojásból készített tészták íze gazdagabb, tápértéke magasabb, állaga ruganyosabb.
10. A tésztaételek nemcsak egészségesek, de gyorsan és kényelmesen elkészíthetőek, s változatos ízeiknek köszönhetően mindenki megtalálhatja számítását.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)