Azt mondják, ha egy férfi szeret főzni, akkor mindig jó szakács lesz belőle.
Nem tudom mennyire igaz, de az aprólékos bíbelődés tényleg távol áll a mindennapos főzéstől.
Azt írja a szakácskönyv: "hirtelen sütöm a hús mindkét oldalát" - igen-igen, idáig én is eljutok, de ezt nagyon különböző minőségben lehet produkálni, és nem mindig lesz az igazi!
Gondoltam, most az ünnepek alatti, pihenős időszakban ellesem a férjemtől, mi egy férfiszakács titka?
Cigánypecsenye - sertéstarjából
Fél dl, felforrósított olajba, 2 gerezd foghagymát reszelünk, pirospaprikát, sót, borsot keverünk. Ezzel kell majd a húst sütés után bekenni.
1. A tarja szeletek széleit a hártyáknál be kell vagdosni
2. a szeleteket klopfolni, besózni
3. enyhén paprikás lisztbe forgatni a húst,
4. kevés, nagyon forró olajon a hús egyik oldalát kb.: 2 percig sütni (Az olaj ne lepje el a húst, és akkor kell megfordítani, ha a nedvek feljönnek a hús tetején. Nem szúrva, inkább csipesszel kell megfordítani, hogy a nedvek a húsban maradjanak, így nem lesz kemény és száraz. Aprólékosnak tűnik - de ha így szokjuk meg, hamar rutinná válik)
5. a hús másik oldalát elég: kb.1 percig sütni
6. a serpenyőből kivett husit rögtön meg kell kenni, az előre elkészített fűszeres olajjal
Sült krumplival és egy halom szalmahagymával - fantasztikus!
Jó nézni, ha egy férfi képes ilyen gonddal, szeretettel főzni.
Ennél már csak az lenne szebb, ha ezt minden nap megtenné.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)