Eperhab
Hozzávalók. 50 dkg eper
5 tojás fehérje
20 dkg porcukor
tejszínhab
pár szem epret meghagyunk díszítésre
Elkészítés: Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.
Epres túrós
Hozzávalók: 50 dkg eper
4 dl tejföl
15 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
tejszínhab
20 dkg tehéntúró
pár szem eper a díszítéshez
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és kis darabkákra felszeleteljük. A túrót a tejföllel, a porcukorral kikeverjük, és a citromlével meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Mély tálakba tesszük, rétegesen. Először a túrókrémet, rá az epret, és újra túrókrémet. A tálalásig hűtőbe tesszük, mielőtt kínálnánk, tejszínhabbal és a maradék eperrel díszítjük.
Epres kocka
Hozzávalók: 4 tojás
20 dkg cukor
2 zacskó vanillin cukor
5 dkg étkezési keményítő
10 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor
6 lap zselatin
5 dl tejföl
fél citrom leve
50 dkg eper
2,5 dl tejszínhab
5 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta:
A tojásfehérjét 10 dkg cukorral és 1 vanillin cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és rászitáljuk a lisztet/ sütőporral, szódabikarbónával és az étkezési keményítővel kell előtte el keverni/ . Óvatosan összedolgozzuk. Előmelegített sütőbe 200 fokon megsütjük.
/ mielőtt a tésztát a tepsibe tesszük, béleljük ki alufóliával, nem ragad le/
Krém
A zselatint beáztatjuk, a tejfölt a maradék cukorral, citrom lével és a vanillin cukorral elkeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk kevés tejfölös krémmel, elkeverjük, majd beletesszük a maradék krémbe. Egy negyedórára hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni.
Az epret megmossuk, a tejszínt keményhabbá verjük és a tejfölös krémhez adjuk, óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk az epret.
A kész tésztát, ha kihűlt, kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és a másik lapot ráborítjuk. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ha kivettük, a tészta tetejét megszórjuk porcukorral, és kockára vágjuk . Ha maradt egy kis krém, díszíthetjük krém rózsával a kockák tetejét, és egy kis eper darabkát tehetünk a krém tetejére.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: