Hozzávalók:
a tésztához:
- boltban kapható piskótalap (2-3 lap), de aki profi piskóta-sütő, házilag is elkészítheti .
A krémhez:
- 1 tojás
- 1 ek. cukor
- 1 púpozott ek. liszt
- 2 dl tej
- 1 cs. vanilin cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg vaj
- 2 dkg kakaó
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral, a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd közepes lángon felfőzzük. Gyorsan besűrűsödik! Levesszük a gázról. Kikeverjük a 10 dkg vajat a 10 dkg porcukorral, s amikor a krém másik fele kihűlt, hozzáadjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótalapokat.
Szebb és finomabb is a sütemény, ha bevonjuk mázzal.
A megmaradt tojásfehérjét a kakaóval, a vajjal és 20 dkg porcukorral simára keverjük. A piskótát aztán ezzel vonjuk be, s a benne lévő tojásfehérje miatt szépen rá is dermed.
Gyors, egyszerű és nagyon finom édesség!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: