Hozzávalók:
- 1 l paradicsomlé/szósz (ha nagyon sűrű, higítani kell kb.3/4 l vízzel),
- 0,5 kg száraztészta (bármilyen lehet –lasagne, orsó, fehér, barna - ez most durum),
- fél kg mirelit zöldbab,
- 1 pohár tejföl,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- 30 dkg tofu,
- 15 dkg szójagranulátum,
- leveskocka, oregánó, bazsalikom, paprikakrém, fokhagymasó, só,
- olaj a tál kikenéséhez (esetleg zsemlemorzsa a szóráshoz),
- bármilyen reszelt sajt a tetejére.
Elkészítés:
Kiolajozott tálba (vagy tepsibe, de a tál látványosabb) a következőképpen rakom le a rétegeket:
- Fél l higított paradicsomszószba fűszereket és sót szórok ízlés szerint, majd elegyengetem rajta a tészta felét.
- Erre jön a mirelit zöldbab, amit megszórok fokhagymasóval.
- Ezután a következő keveréket rakom a babra: villával áttört tofu, leveskockával ízesített langyos vízbe áztatott, kinyomkodott szójagranulátum, tejföl, apróra vágott vöröshagyma, paprikakrém, apróra vágott petrezselyem, fokhagymasó, fűszerek összekeverve.
- Jön a záró réteg, ami ugyanaz, mint az első is volt (pariszósz, tészta, só, fűszerek).
A tálat alufóliával letakarva beteszem a sütőbe, kb. 225 fokra. Nagyjából 50 percig sütöm. Ha megpuhult a tészta, leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal a tetejét és még visszarakom kb. 15-20 percre a sütőbe.
Ha megpirult az oldala is, elkészült a művünk!
Jó étvágyat!
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)