Hozzávalók:
- 1 bögre víz
- 5 ek. kakaópor
- 2,5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 2 csapott ek. szódabikarbóna
- 1 kis dobozos natúr joghurt
- 1 vaníliás cukor
- 2 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 tábla keserű csoki (60-70%)
- mandula aroma
- ¼ narancs leve
- 2 tábla fehér csokoládé
- 6 dl tejszín
A sütés előtti nap a tejszínt felmelegítjük (nem forralom!) a fehér csokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A vizet felmelegítjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, fölforraljuk és lehűtjük.
A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzátesszük a cukrot és összeforgatjuk a vízzel.
Beletesszük a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a narancslevet, a joghurtot, végül beleforgatjuk az összetört csokit is.
26 cm-es tortaformában, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, mielőtt kettévágnánk.
A trüffelkrémhez a lehűtött csokis tejszínt keményre verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)