Almaleves
Hozzávalók: 50 dkg alma * cukor * fahéj * 2 szegfűszeg * 2 citromkarika * 2 dl tej * 1 dl tejszín * 1 kiskanál keményítő
Elkészítés: az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban egy liter vizet forralunk. Beletesszük az almát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, és 5 percig főzzük. A tejben eldolgozzuk az ételkeményítőt és behabarjuk vele a levest. Tejszínnel ízesítjük.
Almaszósz
Hozzávalók: 60 dkg alma * 2 dl tejföl * dl tejszín * cukor * 1 tojássárgája * csipet só * 2 citromkarika * 1 kanál liszt
Elkészítés: az almát cikkekre vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, fűszerezzük, megfőzzük. A lisztet a tejjel és a tojássárgájával simára keverjük és behabarjuk. Ha kész, hozzákeverjük óvatosan a tejszínt. Főtt húsok mellé igazi finomság.
Almasaláta
Hozzávalók: 50 dkg alma * 20 dkg zeller * 20 dkg túró * 4 dl joghurt * citromlé * petrezselyem * pár levél zsálya