SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Szaloncukor és habcsók házilag

Kókai Kata [cikkei] - 2004-11-10
A karácsonyfa elmaradhatatlan dísze, a gyermekek kedvence. Házilag is elkészíthetjük, az ízeknek, formáknak csak fantáziánk szabhat határt.

*~°*°~* Császárkörtés szaloncukor *~°*°~*

Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 2 dl víz, ízesítő anyagok: császárkörte-aroma.

Elkészítés: Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel, s folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ha már eléggé nyúlós, levesszük a tűzről. A pépet annyifelé osztjuk, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kockaformákra. Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Selyempapírba, majd színes csomagolópapírba csavarjuk.

*~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~*

 

*~°*°~* Marcipános szaloncukor *~°*°~*

Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 10 evőkanál víz, marcipán.

Elkészítés: Egy lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben a forrástól számítva 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után tányérra teszünk egy kanál masszát, és gyorsan elsimítjuk: ha sűrűsödik és keményedik, akkor elkészült a massza. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük az ízesítőket. Az így elkészített masszát porcelántálon vagy márványlapon nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk. Ha elkészült, selyempapírba csomagoljuk, és tetszés szerint díszíthetjük.

*~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~*

 

*~°*°~* Habcsók *~°*°~*

 

Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, vaj, liszt, 20 dkg dióbél

Elkészítés: A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan megkenünk vajjal, meghintjük liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal rátesszük a habot. Végül előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe helyezzük, s ott kb. fél óra alatt keményre szikkasztjuk a habcsókokat.

A masszába sütés előtt keverhetünk dió-mandulát, vagy mogyorót is!

*~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~**~°*°~*

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Letartóztatták a holtan talált berekfürdői kisfiú anyját

Elrendelte a bíróság szerdán a holtan talált berekfürdői kisfiú német állampolgárságú anyjának letartóztatását - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

Kegyetlen bántalmazás a csepeli technikumban: diákok kínozták meg fiatalabb társukat

Négy 19 éves diák brutális módon bántalmazta 15 éves iskolatársát a csepeli Weiss Manfréd Technikumban. Az eset során a fiút megverték, lekötözték, majd vízzel fojtogatták.

Holtan találtak egy tízéves német fiút Berekfürdőn

Holtan találtak egy tízéves német állampolgárságú fiút a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Berekfürdőn - közölte honlapján a rendőrség vasárnap délután.

Közeledik a tavasz, gyakoribb a migrén?

A migrénesek pontosan tudják, melyek azok a triggerek, amelyek kiváltják náluk a görcsös fájást. Leggyakrabban bizonyos ételeket, fényt, hangokat, stresszt szokás emlegetni, de sokan vannak, akiket az időjárásváltozás visel meg. Dr. Para Szabolcs, a Neurológiai Központ neurológusa a közeledő tavaszi frontok kapcsán beszélt a migrén kezelési lehetőségeiről.

Tragédia az arizonai tavon: négy hónapos csecsemő hunyt el az extrém hőség miatt

Egy családi hajókirándulás tragédiába torkollott Arizonában, amikor a négy hónapos Tanna Rae Wroblewski életét vesztette a szélsőséges hőmérséklet következtében. Az eset rávilágít a hőség veszélyeire és a megelőzés fontosságára.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja