Csodaszarvas 1.0 - recept
Nem mondom, hogy örülök neki, hogy vadász. Nem tartozik az olcsó és kevésbé időigényes hobbik közé, ráadásul "szezonban" viszonylag keveset látjuk, mert mindenhova hívják. A hazahozott különlegességek azonban kicsit kárpótolnak minket a sok "elvesztegetett" időért, főleg, ha az ételeket együtt készítjük el.
Szenteste napján egy kevésbé gusztusosan tálalható fogolyleves és vaddisznópörkölt került az asztalra. Karácsony másnapján azonban előbújt egy igazán izgalmas szarvaskaraj a fagyasztóból, amihez nem nagyon találtunk megfelelő receptet az éterben, így kénytelenek voltunk mi magunk kitalálni, hogy mi passzolna bele ebbe az ízvilágba.
A felszeletelt karajt vékonyra klopfoltuk, sóztuk és borsoztuk. A közepébe töltöttünk egy csík füstölt házi szalonnát és egy darabka trappista sajtot, aminek a két végét aszalt szilvával zártuk le. Feltekertük a húst és baconcsíkokkal bebugyoláltuk. Miután a szarvas fiatal volt, mindössze 2 óra sütés elégnek is bizonyult (180 fokon, légkeveréses sütőben), hogy vajpuhára párolódjon és összeérjenek benne az ízek. Ezután már csak a baconbundát kellett rajta megpirítani.
Erős, karakteres, kissé a májhoz hasonlító íze miatt egy könnyű ecetes, hagymás burgonyasalátát tálaltunk mellé köretnek, ami tökéletesen illett az édesen füstös vad mellé.
Olvasd el ezt a receptet is!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: