Füstölt sajtos-sonkás és fetás csirkemell pirított gombával
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg füstölt sonka
- 20 dkg füstölt sajt
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- bors
- napraforgó olaj
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, a két fél szeletet középen óvatosan bevágjuk, és kihajtjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük őket, egyszer feta sajttal, egyszer pedig a füstölt sajttal és a sonkával. Ráhajtjuk a hús másik felét, fogpiszkálóval megtűzzük, a tetejét is megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal.
Egy jénaiba pici olajat öntünk, beletesszük a csirkemelleket, a megtisztított, sóval, borssal fűszerezett gombát, egy picit meglocsoljuk olajjal.
Betakarjuk alufóliával és a előmelegített sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, majd további 15 percig alufólia nélkül, amíg szép piros nem lesz a teteje.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: