Gombás göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
kb. 8 szelet csirkemell
40-50 dkg csiperkegomba
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors,
1 teáskanál majoranna
kevés kakukkfű
borókabogyó
pulykasült fűszer
olaj
3-4 baconszalonna
A csirkemelleket kiverjük, besózzuk.
A gombát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A kockára vágott vöröshagymát az olajon párolni kezdjük, rádobjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel. Belepréseljük a fokhagymákat is, kevés vizet öntünk alá, és 15-20 perc alatt puhára pároljuk, amíg a leve elfő. A csirkemelleket kifektetjük, megkenjük a gombás töltelékkel, feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálókkal, beszórjuk kevés pulykasült fűszerrel (Kotányi). Serpenyőben kis olajon körben átsütjük őket, aztán olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük a tekercseket, a maradék gombás tölteléket a tál két sarkába halmozzuk, ez is szépen megsül a tekercsek mellett. Kevés bort, vagy vizet öntünk még alá, 8-10 borókabogyót szórunk köréjük, a tekercsekre félbevágott baconszeleteket fektetünk. Először lefedve puhítjuk, aztán levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a tekercseket. (ha túl sok a leve, vegyünk el belőle)
Rizzsel tálaljuk. Kisfiam szerint világbajnok!!
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: