Töltött paprika light-osan, gyorsított tempóval
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 8 paprika
- kb. 60 dkg darált csirkemell
- gyorsrizs
- sűrített paradicsom
- étkezési keményítő
- só, bors, paprika, delikát, édesítő cukor helyett (ha már light-os)
Az elkészítése nem túl nehéz. Először alaposan mossuk meg a húst, majd (ha nem darálva kértük a hentesnél) daráljuk le. Tegyük egy tálba és fűszerezzük meg a sóval, borssal, delikáttal, paprikával. Ezután öntsünk bele 2-3 maréknyi gyors rizst és alaposan gyúrjuk össze a hússal, hogy egyenletesen mindenhová jusson.
Készítsük elő a paprikákat. A kocsányát egyetlen mozdulattal nyomjuk meg befelé, majd húzzuk ki. Elvileg egybe ki kellene így jönnie, ha nem sikerül, késsel is kivághatjuk. Ezután tömködjünk bele annyi húst, amennyi kényelmesen belefér. Tegyük a töltött paprikákat szépen sorba, egy közepes fazékba és öntsük fel vízzel, hogy bővel ellepje. A vízbe tehetünk sót, delikátot. Főzzük kb. fél órát, akkor jó, ha a hús megfőtt és a rizs megpuhult (ezt egyszerűen úgy állapíthatjuk meg, ha kiveszünk egyet és megkóstoljuk).
A sűrített paradicsomot keverjük össze az édesítővel és öntsük a paprikákhoz. Óvatosan összerázva, oszlassuk el a vízben, majd hagyjuk még főni. Az étkezési keményítőt, a dobozon leírtak alapján tegyük az ételhez (ízlés szerint készíthetjük hígabbra, vagy sűrűbbre a levét), majd rottyantsuk össze és zárjuk el alatta a tűzhelyet, vagy húzzuk le róla.
Tálaláskor tehetünk bele, néhány mini mozzarellát és megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Közösségi hozzászólások: