Töltött karalábé párolt zöldséggel
Hozzávalók 2 fő részére:
- 2 db közepes karalábé
- 2 kisebb filézett csirkemell (20-30 dkg)
- 1 zacskó Mozarella sajt (kb. 125g-os)
- 0,5 kg vegyes zöldség, tetszőlegesen fagyasztott, vagy friss (Képen: bébirépa, karfiol és borsó)
- 1-2 ek. zsírszegény tejföl (12%-os zsírtartalmú)
- Só, bors, paprika, delikát
Hámozzuk meg a karalábét, vájjuk ki a közepét, tegyük félre. A csirkemellet és a mozarellát vágjuk apró darabokra, de előtte a mozarellából vágjunk le két karikát és tegyük félre - ezek, majd a karalábék tetejére fognak kelleni -. Serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. A kész csirkemellhez adjuk hozzá a darabolt mozarellát, keverjük össze és töltsük meg vele a karalábékat. Párolóedénybe öntsünk kis vizet, állítsuk bele a töltött karalábékat, majd lefedve pároljuk puhára őket (közepes fokozaton hamar megpuhul).
Ezalatt a fagyasztott, vagy a tisztított zöldségekből készítsük el a köretet, delikáttal fűszerezett vízben főzzük/pároljuk puhára ízlés szerint.
A karalábé kivájt közepéből mártást készítünk: kis edényben fűszeres vízben - só, bors, delikát - megfőzzük, ha kész, 1-2 ek. tejföllel összeturmixoljuk. - Kicsit megbolondíthatjuk csipetnyi szerecsendióval is.
A megpuhult töltött karalábét vegyük ki óvatosan az edényből, a tetejére tegyünk 1-1 mozarella karikát, ez rá fog olvadni.
Hamar elkészül, és kímélő, diétás, egészséges étel. Vegetáriánusok készíthetik zöldséges, vagy rizses töltelékkel.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Közösségi hozzászólások: