Almás csirkemell párolt zöldséggel
Szeretek egyszerű ételeket főzni, hiszen ilyenkor több időm marad a családomra. Amikor ez az étel még egészséges is, akkor pedig külön büszke vagyok magamra. Bevallom, ez most nem a saját szerzeményem, hanem a nővérem receptje alapján készült.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 szép darab csirkemell
- 2-3 alma
- zöldségek tetszés szerint, a képen: ceruzabab, findus garden mix: karfiol, répa, borsó
- só, bors
- olaj
Elsőként vágjuk a csirkemellet kockákra, majd forró olajban kezdjük el sütni.
Sózzuk, borsozzuk, időnként keverjük meg. A zöldségeket forró, delikátos vízben pároljuk puhára. Ezalatt hámozzuk meg az almát, magvazzuk ki, majd vágjuk kockákra.
A csirkemellett addig pirítsuk, míg aranybarna nem kezd lenni, majd adjuk hozzá az almát. Pár percig kevergetve süssük össze, majd vegyük le a tűzhelyről.
Amint a zöldségek is megpárolódtak, szűrjük le őket, esetleg sózzuk meg és már tálalhatjuk is az almás hús mellé.
Készíthetünk mellé még tartármártást is.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Közösségi hozzászólások: