Cajun bélszíntekercs chilis salátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg bélszín,
- 1 dl olíva olaj,
- 12 dkg bacon,
- 1 szál rozmaring,
- 3 szál kakukkfű,
- 2 szál borsikafű,
- 1 szál oregáno,
- Cayenne bors, fekete bors, só ízlés szerint
A bélszínt lehártyázzuk. Ezek után vagy steak-et vágunk vagy felcsíkozzuk a húst. A fűszereket összekeverjük. Ha a csíkozott verziót választjuk, akkor összeforgatjuk a húst a fűszerekkel. A baconszeleteket függőlegesen a folpackra terítjük, úgy hogy fedjék egymást. A fűszeres húsdarabokat a baconra halmozzuk, majd rúd formában szorosan felcsavarjuk. Hűtőben érleljük. A fóliát eltávolítva, ujjnyi szeleteket vágunk és olíván tetszőlegesen átsütjük.
Chilis saláta:
Hozzávalók 4 személyre:
- 16 dkg zöld salátamix,
- 1 db chili,
- 2 db mangó,
- gyömbér,
- koriander,
- fehér balzsamecet,
- 1 db lime,
- 2 cl szezámolaj
A megtisztított, és felkockázott mangót kevés szezámolajon megpirítjuk. Egy kevés mézet és egy pici vizet adunk hozzá. Beforraljuk. Vágott chilivel, gyömbérrel, a lime reszelt héjával, korianderrel, sóval és fehér balzsamecettel ízesítjük. Az egészet a hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük, majd a zöld salátához keverve tálaljuk.
Forrás: www.finomania.blogspot.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: